
Locatie De Swaef is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van het bus- en metrostation Zuidplein. Vanuit de richting Delft/ Den Haag kunnen met de trein reizende leerlingen op NS-station Rotterdam-Centraal overstappen op de metro richting Zuidplein. Vanuit de richting Zwijndrecht/Dordrecht kunnen de leerlingen op station Rotterdam-Lombardijen overstappen op verschillende bussen richting Zuidplein.
Schooladres
Carnissesingel 20
3084 NA Rotterdam-Carnisse
telefoon (010) 480 14 22
Postadres
Postbus 55094
3008 EB Rotterdam
WWW: www.beroepencollege.nl
E: infoswaef@wartburg.nl
Twitter: @Beroepencollege
Routeomschrijving
Wij maken u er op attent dat er een bussluis voor de school is, zodat u de Carnissesingel slechts van één kant kunt inrijden om de school te bereiken.
Verder: vanaf de Oost-, Zuid- en Noordkant moet u om het busstation Zuidplein heenrijden (zie routebeschrijving).
Advies m.b.t. openbaar vervoer
Reizen met openbaar vervoer: metro- en busstation is op 5 minuten loopafstand. U kunt eventueel 0900-9292 bellen voor informatie over vertrektijden/juiste buslijnen/aantal zones enz.
Met de auto
Vanaf de Oost- en Zuidkant
Vanaf Breda A16 over de Moerdijkbrug langs Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Direct na de afslag Hendrik-Ido-Ambacht Europoort/Ridderkerk aanhouden (rechts aanhouden, niet over de fly-over), langs Ridderkerk en Barendrecht. Afslag Zuidplein/Ahoy. Bij de eerste verkeerslichten op de Vaanweg rechtdoor. Bij de tweede verkeerslichten op de Vaanweg rechtdoor; op de linkerbaan (gaan) rijden. Bij de derde verkeerslichten naar links (Zuiderparkweg) en meteen rechts uitvoegen en rechts afslaan. Rechtdoor onder het Zuidplein door. Met de bocht mee naar links en dan eerste weg links langs het Sportfondsenbad Charlois. Net voor de stoplichten rechts de Carnissesingel op en meteen links het parkeerterrein op.
Vanaf de Noordkant
Vanaf de Van Brienenoordbrug (rechterbrugdeel nemen, borden Feijenoord volgen). Gelijk na de brug de afslag richting Feijenoord nemen. Zodra u op de borden de aanduiding Zuidplein ziet, deze richting volgen. Bij Zuidplein (einde Strevelsweg) links aanhouden, nadat u linksaf geslagen bent, bij het volgende verkeerslicht rechtdoor (links Ikazia); daarna bij verkeerslicht rechts aanhouden, de Zuiderparkweg op. Na deze verkeerslichten meteen rechts uitvoegen en rechts afslaan. Rechtdoor onder het Zuidplein door. Met de bocht mee naar links en dan eerste weg links langs het Sportfondsenbad Charlois. Net voor de stoplichten rechts de Carnissesingel op en meteen links het parkeerterrein op.
Vanaf de Westkant
Maastunnel door, aan het eind rechter rijstrook aanhouden, dan komt u op de Pleinweg. Steeds rechtdoor en dan de laatste straat rechts voor de metrobaan nemen (secundaire weg rechts houdt daar definitief op). Dit is de Goereesestraat, daarna 1e straat links, 2e straat rechts (Gooilandsingel) langs het Sportfondsenbad Charlois. Net voor de stoplichten rechts de Carnissesingel op en meteen links het parkeerterrein op.
Leerlingen
Klik hier als je leerling bent op De Swaef en je in wilt loggen op leerlingweb.
Ouders
Bent u ouder/verzorger van een leerling op De Swaef? Klik hier om in te loggen op het ouderweb.
Personeel
Klik hier om als personeelslid van één van onze locaties in te loggen op het personeelsweb.
Directie
De dagelijkse leiding van de school is in handen van de locatiedirecteur: de heer C.J. Hoekman.
Hij wordt daarin bijgestaan door verschillende adjunct-directeuren:
De locatiedirecteur en de adjunct-directeuren zijn te bereiken via het centrale nummer: (010) 480 14 22.
Huisregels Beroepencollege
Op school werken en leren we samen: leerlingen, leerkrachten en ouders/opvoeders. We zoeken het beste voor én met elkaar. Daarvoor hebben we een aantal huisregels. De huisregels die we hebben, zijn er niet veel wat ons betreft. We vinden ze wel heel belangrijk.
Algemene huisregels – Wat verwachten we van elkaar?
Wat verwachten we van het personeel?
Wat verwachten we van leerlingen?
Wat willen we niet in onze school?
Als het goed gaat…
Als iedereen zich houdt aan deze regels, hebben we een goede tijd met elkaar op school. We doen kennis op, leren vaardigheden voor een beroep en leren hoe je op een goede manier omgaat met elkaar. Zodoende heb je aan het eind een diploma in handen en ben je klaar om de maatschappij in te gaan.
Als het niet goed gaat…
Het kan ook gebeuren dat er dingen soms niet goed gaan. Dan gaan we met elkaar in gesprek. Iedereen maakt fouten. Door samen te werken, leren we daar als het goed is van. Je praat hierover met je mentor en/of de teamondersteuner. Als het nodig is, gebruiken we ook maatregelen. Zo zal je bijvoorbeeld moeten nakomen als je ongeoorloofd te laat komt of lessen verzuimt. Als je precies wilt weten, hoe dit werkt, kijk dan bij het kopje verzuimprotocol. In verband met veiligheid en hygiëne mag de school gebruik maken van kluisjescontrole en het bekijken van camerabeelden.
Lichamelijke opvoeding
Bij het vak lichamelijke opvoeding hebben wij als doel om leerlingen beter te leren bewegen. We hopen dat te bereiken door leuke en uitdagende oefeningen aan te bieden. Plezier krijgen in het bewegen staat bij ons voorop! Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten in het sporten. We proberen daarom zo veel mogelijk bewegingsoefeningen aan te bieden op het niveau van uw kind. Om de uren lichamelijke opvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat er in sportkleding wordt deelgenomen aan de les. Een sportshirt, sportbroek en sportschoenen zijn verplicht. Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat uw kind zijn of haar spullen vergeet. Dan kan uw kind bij onze uitleen kleding huren. Een shirtje, broekje of schoenen huren kost € 0,20 en een complete set € 0,50.
Wij hopen op uw medewerking! De sectie Lichamelijke Opvoeding
Deze regels zijn onderdeel van het document ‘Orde en sfeer’. Klik hier voor het volledige document.