Contact


Locatie De Swaef is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw ligt op ongeveer vijf minuten loopafstand van het bus- en metrostation Zuidplein. Vanuit de richting Delft/ Den Haag kunnen met de trein reizende leerlingen op NS-station Rotterdam-Centraal overstappen op de metro richting Zuidplein. Vanuit de richting Zwijndrecht/Dordrecht kunnen de leerlingen op station Rotterdam-Lombardijen overstappen op verschillende bussen richting Zuidplein.

Schooladres
Carnissesingel 20
3084 NA Rotterdam-Carnisse
telefoon (010) 480 14 22

Postadres
Postbus 55094
3008 EB Rotterdam

WWW: www.beroepencollege.nl
E: infoswaef@wartburg.nl
Twitter: @Beroepencollege

Routeomschrijving

Wij maken u er op attent dat er een bussluis voor de school is, zodat u de Carnissesingel slechts van één kant kunt inrijden om de school te bereiken.

Verder: vanaf de Oost-, Zuid- en Noordkant moet u om het busstation Zuidplein heenrijden (zie routebeschrijving).

Advies m.b.t. openbaar vervoer

Reizen met openbaar vervoer: metro- en busstation is op 5 minuten loopafstand. U kunt eventueel 0900-9292 bellen voor informatie over vertrektijden/juiste buslijnen/aantal zones enz.

Met de auto

Vanaf de Oost- en Zuidkant

Vanaf Breda A16 over de Moerdijkbrug langs Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Direct na de afslag Hendrik-Ido-Ambacht Europoort/Ridderkerk aanhouden (rechts aanhouden, niet over de fly-over), langs Ridderkerk en Barendrecht. Afslag Zuidplein/Ahoy. Bij de eerste verkeerslichten op de Vaanweg rechtdoor. Bij de tweede verkeerslichten op de Vaanweg rechtdoor; op de linkerbaan (gaan) rijden. Bij de derde verkeerslichten naar links (Zuiderparkweg) en meteen rechts uitvoegen en rechts afslaan. Rechtdoor onder het Zuidplein door. Met de bocht mee naar links en dan eerste weg links langs het Sportfondsenbad Charlois. Net voor de stoplichten rechts de Carnissesingel op en meteen links het parkeerterrein op.

Vanaf de Noordkant

Vanaf de Van Brienenoordbrug (rechterbrugdeel nemen, borden Feijenoord volgen). Gelijk na de brug de afslag richting Feijenoord nemen. Zodra u op de borden de aanduiding Zuidplein ziet, deze richting volgen. Bij Zuidplein (einde Strevelsweg) links aanhouden, nadat u linksaf geslagen bent, bij het volgende verkeerslicht rechtdoor (links Ikazia); daarna bij verkeerslicht rechts aanhouden, de Zuiderparkweg op. Na deze verkeerslichten meteen rechts uitvoegen en rechts afslaan. Rechtdoor onder het Zuidplein door. Met de bocht mee naar links en dan eerste weg links langs het Sportfondsenbad Charlois. Net voor de stoplichten rechts de Carnissesingel op en meteen links het parkeerterrein op.

Vanaf de Westkant

Maastunnel door, aan het eind rechter rijstrook aanhouden, dan komt u op de Pleinweg. Steeds rechtdoor en dan de laatste straat rechts voor de metrobaan nemen (secundaire weg rechts houdt daar definitief op). Dit is de Goereesestraat, daarna 1e straat links, 2e straat rechts (Gooilandsingel) langs het Sportfondsenbad Charlois. Net voor de stoplichten rechts de Carnissesingel op en meteen links het parkeerterrein op.

Leerlingen
Klik hier als je leerling bent op De Swaef en je in wilt loggen op leerlingweb.

Ouders
Bent u ouder/verzorger van een leerling op De Swaef? Klik hier om in te loggen op het ouderweb.

Personeel
Klik hier om als personeelslid van één van onze locaties in te loggen op het personeelsweb.

Directie

De dagelijkse leiding van de school is in handen van de locatiedirecteur: de heer C.J. Hoekman.

Hij wordt daarin bijgestaan door verschillende adjunct-directeuren:

 • Vmbo 1 en 2: C.J. Hoekman
 • Vmbo 3 en 4 Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn: A..P. Paul
 • Vmbo 3 en 4 Techniek: H.B. Tromp

De locatiedirecteur en de adjunct-directeuren zijn te bereiken via het centrale nummer: (010) 480 14 22.

Huisregels Beroepencollege 

Op school werken en leren we samen: leerlingen, leerkrachten en ouders/opvoeders. We zoeken het beste voor én met elkaar. Daarvoor hebben we een aantal huisregels. De huisregels die we hebben, zijn er niet veel wat ons betreft. We vinden ze wel heel belangrijk. 

Algemene huisregels – Wat verwachten we van elkaar? 

 • We spreken respectvol met én over elkaar.
 • We gaan op een nette manier om met materialen en met onze omgeving.
 • We komen onze afspraken na. Als dit niet lukt, dan communiceren we daarover. 
 • We zijn op tijd in de les. 
 • We verwachten iedereen in nette, gepaste kleding op school. 

Wat verwachten we van het personeel? 

 • Ons gedrag is in overeenstemming is met Gods Woord. We zijn dan ook identificatiefiguur voor onze leerlingen. 
 • We behandelen leerlingen eerlijk, gelijk en we hebben het goede voor de leerlingen op het oog. Afgesproken regels passen we consequent toe. 
 • We hebben oog voor de specifieke problematieken van de leerlingen (thuissituatie, gedragsstoornis, ziekte e.d.). 
 • We spreken elkaar aan op de uitvoering van het beleid. 

Wat verwachten we van leerlingen? 

 • Iedere dag heb je al je schoolspullen bij je, samen met een Bijbel in de Statenvertaling, met de Psalmen in de berijming van 1773.
 • Je kluisje gebruik je voor het opbergen van je jas en andere spullen die je tijdens de les niet nodig hebt.
 • Telefoon en audiovisuele middelen mag je alleen gebruiken in de aula, leerlingenhal en op het plein, mits dit zonder overlast gebeurt. Oordopjes en koptelefoons zijn niet toegestaan.
 • Eten en drinken mag alleen tijdens de pauzes. Rommel die je maakt, ruim je op. 
 • Een respectvolle houding t.o.v. het personeel van de school en de medeleerlingen. Dit is te merken in houding en taalgebruik. 
 • Tijdens schooltijd ben je in de school of op het schoolterrein. 

Wat willen we niet in onze school? 

 • Wapens en/of genotmiddelen, zoals rookwaren, drugs, alcohol, energiedrankjes.
 • Camouflagekleding, broeken bij meisjes, caps en petten, piercings (uitgezonderd oorbellen bij meisjes). 

Als het goed gaat…
Als iedereen zich houdt aan deze regels, hebben we een goede tijd met elkaar op school. We doen kennis op, leren vaardigheden voor een beroep en leren hoe je op een goede manier omgaat met elkaar. Zodoende heb je aan het eind een diploma in handen en ben je klaar om de maatschappij in te gaan. 

Als het niet goed gaat…
Het kan ook gebeuren dat er dingen soms niet goed gaan. Dan gaan we met elkaar in gesprek. Iedereen maakt fouten. Door samen te werken, leren we daar als het goed is van. Je praat hierover met je mentor en/of de teamondersteuner. Als het nodig is, gebruiken we ook maatregelen. Zo zal je bijvoorbeeld moeten nakomen als je ongeoorloofd te laat komt of lessen verzuimt. Als je precies wilt weten, hoe dit werkt, kijk dan bij het kopje verzuimprotocol. In verband met veiligheid en hygiëne mag de school gebruik maken van kluisjescontrole en het bekijken van camerabeelden. 

Lichamelijke opvoeding
Bij het vak lichamelijke opvoeding hebben wij als doel om leerlingen beter te leren bewegen. We hopen dat te bereiken door leuke en uitdagende oefeningen aan te bieden. Plezier krijgen in het bewegen staat bij ons voorop! Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten in het sporten. We proberen daarom zo veel mogelijk bewegingsoefeningen aan te bieden op het niveau van uw kind. Om de uren lichamelijke opvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat er in sportkleding wordt deelgenomen aan de les. Een sportshirt, sportbroek en sportschoenen zijn verplicht. Natuurlijk kan het een keer gebeuren dat uw kind zijn of haar spullen vergeet. Dan kan uw kind bij onze uitleen kleding huren. Een shirtje, broekje of schoenen huren kost € 0,20 en een complete set € 0,50. 
Wij hopen op uw medewerking! De sectie Lichamelijke Opvoeding 

Deze regels zijn onderdeel van het document ‘Orde en sfeer’. Klik hier voor het volledige document.

Contactmomenten
Informatie van De Swaef
Onderstaande middelen staan tot onze beschikking (zie de jaaragenda voor de exacte data).

Open dagen (of avonden) en voorlichtingsbijeenkomsten
Deze zijn bedoeld voor aankomende brugklassers en hun ouders. Ook aankomende leerlingen voor het tweede en derde leerjaar van het Beroepencollege De Swaef zijn daar welkom.

Ouderavonden en spreekavonden
Ouders worden regelmatig uitgenodigd voor ouderavonden, specifieke voorlichtingsbijeenkomsten en voor spreekavonden waarop de schoolresultaten van hun kinderen aan de orde komen. De locaties versturen daarvoor uitnodigingen. Als u tussentijds informatie wilt over het functioneren van uw kind, kunt u altijd contact opnemen met de mentor.

Verslaglegging van de vorderingen

Leerlingen krijgen halverwege en aan het eind van het cursusjaar een officieel rapport. Dit wordt per mail of per post opgestuurd. Daarnaast kunnen ouders en leerlingen zich ook via het ouder- of leerlingenweb op de hoogte stellen van recent behaalde cijfers.